Marmor, höstens tyngsta trend

Filed in Inredningsdetaljer, Uncategorized by on 21 september, 2014 0 Comments
Dela vidare:

I augusti var jag och maken i Köpenhamn. Som alla vet är danskarna grymma på design och heminredning, och det känns som de alltid ligger steget före oss andra. Som till exempel när det gäller marmor.

I Köpenhamn noterade jag mycket av det jag såg redan på Formex-mässan: pasteller – gärna i kombination med rå industri som betong eller stål, väldigt mycket koppar, chevron (läs mer här), ått- och sexkanter, näver (!) och marmor. Överallt marmor. (Danska Bloomingville har lyckats slå huvudet på spiken med en sexkantig marmorbricka!).

Nu tänker ni, ”hallå där det har varit inne jättelänge!”. Ja, i kök och badrum, men inte alls på samma sätt som nu gällande inredningsdetaljer.

IMG_4313

Från vänster: skål/kopp från Design Letters, ”petriskål” i glas från HAY, porslinsask från Design House Stockholm och en mässingsskål från Skultuna. Allt på en vacker marmorskiva från Illums Bolighus.

Om ni har varit på Illums Bolighus på Ströget vet ni hur lång tid man kan spendera där. För att inte tala om pengar… Både jag och min man älskar den affären, och till hans stora lycka var jag, för en gångs skull, minst lika nöjd över att hänga på köksavdelningen som han. För jag hade sett marmorn! Det fanns vita, gröna och svarta marmorbrickor i olika storlekar, och den vita var ”billigast”. Det blev till slut en vit med måtten 30 x 40 cm och en grön 15 x 20 cm, och de är såååååå snygga! Det var tungt att bära hem (tack maken!) men lätt värt det.

Det enda som ”saknas” nu är en marmorskål…gärna grön ;)

IMG_4310

Samma uppifrån – jag är väldigt nöjd med mitt stilleben :)

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Nybliven husägare - ägnar all ledig tid åt renovering och inredning!