Mitt dagsverke – Vårklockor, en tapet från Svenskt Tenn

Filed in Inredning by on 29 december, 2013 2 Comments
Dela vidare:

Idag har jag utnyttjat att det vackra vädret gav ovanligt mycket dagsljus till att tapetsera en fondvägg i vår hall. Jag hade kallat in expertisen, mamma, att bistå mig. Resultatet: en ursnygg fondvägg med Vårklockor, en tapet från Svenskt Tenn formgiven av Josef Frank!

Vårklockor 2

Det innebar dock visst förarbete och var ingenting jag gjorde på en dag. Det sitter strukturtapeter i hela huset, så för att få ett fint och plant underlag var jag tvungen att först grunda med en annan tapet, s k renoveringsduk eller ”spackel på rulle”. Just den vi valde heter Nyans Cover och är köpt på Bauhaus. Den var billigare än Easy Cover som bl a HappyHomes säljer.

Renoveringstapet

Första våden av renoveringsduken Nyans Cover uppsatt.

Jag har inte tapetserat så mycket tidigare, men det gick förvånansvärt bra och lätt. Man sätter tapetklistret direkt på väggen och smackar sedan upp våderna direkt på, kant i kant, och trycker ut eventuella luftbubblor mot kanten. Efter att ha väntat i ett dygn kan man måla eller tapetsera över renoveringsduken.

Igår kväll målade jag båda ytterkanterna på väggen, ca 3 cm, eftersom expediten på Svenskt Tenn sa att jag bara skulle få ut tre våder ur den enda rulle jag köpte (och väggen är 6 cm bredare än tre tapetvåder). När min ömma moder och jag mönsterpassade och skar till våderna visade det sig dock att vi fick ut fyra våder, så målningen var helt onödig eftersom vi tapetserade över den. Ja ja.

Vårklockor 1

Efter lite pill kring sladdarna till det borttagna elementet och några ”bubblor” här och där så blev dock resultatet superfint! Jag är jättenöjd – tapeten är det första man ser när man kommer in i huset, och nu möts man av en blommig våräng varje dag = underbart!

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Nybliven husägare - ägnar all ledig tid åt renovering och inredning!
 • Therese

  Jag chansar och skriver i hopp om svar!
  Hur många gånger fick du tapetsera med nyans cover över strukturtapeten? Vi fick precis upp vår tapet och ser tydligt strukturer igenom covertapeten. Försvinner detta när det torkar tro?

  Theresejeriksson@hotmail.com

  • http://www.antligenemma.se/ Emma

   Hej Therese! Ledsen för sent svar. Hur gick det? Jag har bara tapetserat med ett lager Nyans Cover och tycker inte alls att strukturen syns igenom. Hoppas att det blev bra sedan det torkat!