Renovering af AWAB palle

Gemt i Indsætter, Renovering ved på 24 Januar, 2016 5 Kommentarer
Split yderligere:

Sidste efterår købte jeg to AWAB paller på en online-auktion med den hensigt at renovere dem. Du har set mange fine mønster fra den svenske Pewter er virkelig rart, og som også solgt dyrt. Til sidst kom jeg til skud!

Jag har spanat efter bloggar med instruktioner om hur man gjort, men ingen jag hittade var särskilt utförlig. Låt mig därför berätta hur jag gjorde.

12467967_10153996905220921_1536786370_n

Min nyrenoverade AWAB-pall! Jeg er meget tilfreds :)

1) Först av allt måste du ta bort den eventuella plastmatta eller annat mönster som finns på pallen.

2) Skruva bort fotstegen.

3) Skär bort fötterna, om det ens finns några. Nya finns billigt på Clas Ohlson.

4) Använd Autosol (også det från Clas Ohlson) för att få bort klisterrester, rost mm. Efterpolera med trasa för att få all krom blänkande och fin. Jag trodde att jag behövde något vassare att skrapa med, men Autosol virkelig tog væk alt. Möjligen kan du behöva en liten spackelspade eller Morakniv för att skrapa bort någon smuts som kanske finns på din pall.

5) När du är nöjd med hur blank och fin din pall är så återstår att skruva ihop den. Kanske är det lättare att göra mallar till fotstegsmönstren före, det avgör du själv.

6) Ta fram papper och gör en mall till de tre ytor du ska sätta nytt mönster på.

7) Det här steget beror helt på vad du har valt att “klä” din AWAB-pall med. Jag hade turen att få två inplastade tabletter med mönstret elefanter (design Estrid Ericsson) fra svensk dåse LindaK (TACK!) eftersom de inte säljs längre. Jättesynd, då jag helst av allt skulle vilja ha mönstret Manhattan. Og og. När jag hade klippt ut dem i rätt storlek limmade jag dem på baksidan och tryckte fast dem på pallen. Jag satte även två tvingar för att hålla dem på plats under tiden de torkade.

8) Resultat – jag är supernöjd! Jag har en pall till, och det lutar åt att det blir en Orla Kiely-tapet på den. Då får jag dock lösa steg 7 på ett annat sätt… Ska jag laminera mina tapetbitar, eller ska jag lacka dem när jag klistart fast dem? Någon som har ett tips?

Tags: , , , , , , ,

Author ()

EMERGENT boligejer - bruge al deres fritid renovering og udsmykning!
 • Pingback: 24. gør det selv – renovering af et klassisk | De vandringer en svensker

 • Celinn Ullenius

  Vad för lim använde du dig av? :)

  • http://www.antligenemma.se/ Emma

   Oj…Jeg kan ikke huske :(
   Generelt formål eller Karlssons lim vil gætte!

 • Sofie Ahlberg

  Hej! Tusen tack för en kanonbra guide. Har du gjort den andra pallen än? Hur gjorde du i så fall med tapeten? Undrar också vilket typ av lim du använde dig av? :)

 • Sofia Eklund

  Ja jättefint och tack för tipset om grejerna på C-O! Undrar också vilket lim du använde. Sitter tabtabletterna kvar? Blir de inte halt på stegen?