Därför spenderade jag hela julen i vårt hemmagym

Filed in Renovering by on 4 januari, 2015 0 Comments
Dela vidare:

Äntligen klart! Jag har spenderat större delen av julledigheten med att göra om ett förråd till hemmagym. Ja, du trodde väl inte att jag tränat hela julen?! ;)

Jobbet började med att riva ner de gamla tapeterna. De långhåriga, blå, dammsamlande, 70-talstapeterna. De var tjocka och som sagt dammiga, så viss irritation uppstod i luftrören. Den stora träningsmaskinen som ni ser på bilden lämnade husets förra ägare kvar åt oss.

Hemmagym_före

Före-bild på hemmagymmet, som vi tidigare använde som förråd. Här kan ni se tre av de fem dörrarna…

Nästa uppgift bestod i att slå sönder de fyra gamla garderoberna som stod där inne. De hade olika färg och höjd allihop. Inte så snyggt. Några var tapetserade, andra inte. Garderobernas innehåll, linne mm, fick under tiden ligga i allrummet och vänta.

Därefter började jobbet med att tapetsera, något som inte var helt enkelt. Vi snackar om ett rum på ca 13 kvm, men det är inte mindre än fem (!) dörrar som leder in dit, så lite meck var det allt kring dörrfoder, lister och trösklar. I vanlig ordning är täcktapeten Nyans Easy Cover från Bauhaus min bästa vän.

Tapetsering

Till vänster ser ni halva väggen tapetserad, sedan en närbild där ni ser täcktapeten till vänster, och till höger en bild där hela väggen mellan dörr 3 och 4 är färdigtapetserad. Som vanligt använder jag Nyans Easy Cover från Bauhaus, 60 cm bred.

Jag passade även på att måla trälisterna vita. Vi har väggar av betong, så vi försöker att minimera borrandet när det är möjligt. En del lister är limmade, men för att verkligen få listerna bra så behöver man skruva fast dem i betongväggarna. De var träfärgade vid start, men med ett lager täckfärg och två lager akrylfärg i äggvitt så blev det riktigt bra! (Tyvärr har jag inga bilder på detta, men proceduren var densamma som jag skrev om i Aldrig mera allmoge).

De gamla garderoberna rök, som jag nämnde, och vi köpte nya med spegeldörrar på IKEA. På så sätt kan maken spegla sig som han vill när han lyfter sina tunga vikter ;)

IMG_6495

Nya garderober med spegeldörrar.

Före jag påbörjade gymprojektet letade jag efter blogginlägg och på Pinterest efter inspiration, och ett av de bästa blogginlägg jag hittade var detta, Gym’n it up! Det var också där jag fick inspirationen till golvet. Vårt förråd hade en plastmatta som med god fantasi kanske skulle se ut som marmor. Den var klistrad på betong, och det kändes inte som ett alternativ att ta bort den för att lägga ett nytt golv. Istället lade jag mig på knä och skurade det. Till hemmagymmet valde vi ett ”pusselgolv” av EVA-foam, som många använder i barn- och lekrum. Vi köpte det från Biltema som var överlägset billigast, i jämförelse med samma produkt hos alla gymföretag. Pusselbitarna krävde en del måttanpassning och knixande att få dem att passa in perfekt i den andra änden av rummet, men vi är nöjda med slutresultatet! Dock har golvet någon form av ”film” som gör att strumporna blir snorhala när man kliver ut på ett annat golv! Sockeplast – finns det för vuxna?! ;)

Gymgolv

Man börjar förstås lägga pusselgolvet i ett hörn.

Den stora tunga maskinen som syntes på första bilden var vi tvungna att skruva isär för att lyfta av vikterna för att unna flytta den till sin nya position.

Det som återstår att göra är att sätta upp några hyllor för min kobra (budgetvariant av en bulgarisk sandsäck), vattenflaskor mm, samt några speglar till. Naturligtvis sitter det redan en TV på väggen, men den syns inte på bilderna.

IMG_6788

Voilà! Ett hemmagym! Vad tycker ni?

Nu ska gymmet bara användas också…

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Nybliven husägare - ägnar all ledig tid åt renovering och inredning!