Till barnrum – tält, kaktus och ballonger

Filed in Inredning, Inredningsdetaljer by on 21 januari, 2017 0 Comments
Dela vidare:

Idag har jag och maken varit på Formex och inspirerats och kikat på inredningsdetaljer. Maken hoppades hitta någon som tryckte kuddar, och jag hoppades på barnrumsinspiration. Äntligen får vi titta på saker till ett barnrum – som vi längtat!!

Vi var på Formex för ett par år sedan också, och ska jag vara helt ärlig så var det inte så stor skillnad denna gång…

Det som allra tydligast stod ut trend för barnrum var:

1) Tält. Tält. Tält.

Framför allt påverkas vi av vår romantiska bild av indianerna i vilda västern, och storsäljaren är även detta år en tipi. I vitt, grått, rosa, blått – you name it. En tipi ska ungen ha. Själv gillade jag tältet överst till vänster i bild, det känns som jag skulle kunna göra det själv, och som ni vet så gillar jag ju DIY. Klurigt med de där fönstren bara…

Tält

Fortfarande omåttligt populära till barnrummet – tälten!

2) Kaktusar – fortfarande…

Jag förundras lite av den här trenden. Finns det något omysigare än en kaktus? Visst är de coola, och visst går även här tankarna till ”vilda västern”, men som gosedjur? Och nattlampor till barn? Jag är skeptisk, eller nja, snarare road :) På plussidan så är i alla fall en gosedjurskaktus lätt att göra själv!

Kaktus

Kaktusar i alla möjliga former. Coola och dekorativa, visst, men att gosa med?

3) Ballonger! I alla former.

Det här var en nyhet för mig! Vi såg väldigt mycket ballonger. Som dekoration, lampor etc. På bilden nedan syns några exempel.

Ballonger

En luftballongslampa och dekorationsballonger från MINI by On, och ballonglampor från Globen Lighting.

Vad drar jag för slutsatser va detta, och vad kommer jag själv skaffa till vårt barnrum?! Ja ni, bra fråga… Jag gillar som sagt att göra saker själv. Dessutom är jag snål (även om jag föredrar ordet ekonomisk ;) ), men visst – om grabben absolut vill ha ett tält att kuckilura i så kan jag nog tänka mig att snickra och sy ett sånt. Vad jag däremot kommer börja sy redan imorgon, som jag såg på flera ställen och blev stormförtjust i, är bokstäverna i sonens namn: O L L E <3

2017-01-21 10.05.13

Fina, bulliga, gosiga bokstäver! Dessa från Kid’s Concept.

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Nybliven husägare - ägnar all ledig tid åt renovering och inredning!