Trendig bokstavskudde till barnrummet – så syr du den

Filed in DIY, Inredningsdetaljer by on 23 januari, 2017 0 Comments
Dela vidare:

Som jag skrev i helgen så noterade jag mjuka bokstavskuddar i många av barnmontrarna på Formex i lördags. Jag tyckte de var fina och kollade förstås efter dem på nätet , men de kostar ju sissådär 2-300 kr. Och man vill ju inte bara ha en…

Så! Jag bestämde mig för att sy egna :) Jag älskar små projekt som dessa. Jag klippte faktiskt till mallar och letade fram tyg till bokstäverna redan i lördags, efter Formex, hihi :) Själva bokstavsmallen gjorde jag (okej då, maken) genom att helt enkelt skriva ut de bokstäver jag ville ha så stora som möjligt och ändå så de fick plats på ett A4.

2017-01-21 17.05.41

Mallar redo och tyg redo att klippas! Men nej, sonen heter inte Ole…

I söndags morse hängde jag på låset på Tygvaruhuset för att köpa trikåtyger till bokstävernas ”kanter”, för det hade jag inget. Det bästa av allt var att man kunde köpa så lite som 10 cm av vardera tyg, vilket var precis vad jag behövde! Sedan började jag sy.

2017-01-22 11.59.01

Så här matchade jag ihop bokstavens tyg med trikåtygerna! Två L ska det vara :)

Det var riktigt pyssligt, må jag säga. O:et var svårt eftersom det har en mitt, och E:et var hemskt eftersom det har så många hörn! Alltså startade jag med ett av de betydligt enklare L:en :) (Man är ju inte dum!)

2017-01-22 14.25.14-1

Ett enkelt och ganska fint (om jag får säga det själv) L.

Det som inte riktigt syns på fotona är att det finns en liten ”hängare”, en ögla, i bakkanten av varje bokstav för att man ska kunna hänga upp dem. Jag hängde upp dem på sonens säng. Längtar tills han kommer och lutar sig mot dem!

Fyra små bokstavskuddar som väntar på pojken som ska sova i sängen!

Fyra små bokstavskuddar som väntar på pojken som ska sova i sängen!

 

Tags: , , ,

About the Author ()

Nybliven husägare - ägnar all ledig tid åt renovering och inredning!